Sebastian Fini og Malene Degn tog dette års dannebrogstitler

Ikke overraskende var Sebastian Fini og Malene Degn tog dette års dannebrogstitler i elite-klasserne ved dette års DM i cyklecross der blev afholdt i Holbæk i søndags.

 

Foto: Sonnmedia / Gorm J. Siiger

 

Holbæk var i søndags værter for dette års danmarksmesterskab i cyklecross. Ligeså snart man ramte pladsen kunne man mærke at stemningen til dette løb er lidt mere “tense” end den plejer at være til crossløb. Selvfølgelig er der også lidt ekstra nerver på, når der skal køres om de rød/hvide dannebrogstrøjer.

 

Kommentar fra Kirk

 

Når vi skal have en objektiv kommentar fra feltet, så er Henrik Kirk altid vores GO TO-guy, og ved dette DM, ingen undtagelse.

“Jeg synes det var et fint arrangement, ruten var sjo,v men manglede dog lidt mudder, selvom den var frost-tør var den jo udfordrende nok. Synes det var lidt synd at der ikke var et dobbelt depot. Jeg er glad for at se så stort et publikum hele dagen. Det var et fedt løb. Nå ja, så var der livestream, det glder jeg mig til at komme hjem at se”.

Henrik Kirk kørte med i eliten og kom på 8. pladsen.

 

Se livestream fra U19, U23, Dame- og herre elite længere nede

 

Foto: Sonnmedia / Gorm J. Siiger

 

Dagens vindere

 

Når der skal snakkes om vinderne i det forskellige klasser, kommer der ikke særlig mange overraskelser. For det var nemlig et DM, hvor favoritterne løb med sejrene. Dog skulle der trædes til for at komme først og stregen.

I U17 vandt Tobias Lund Andresen for andet år i træk. Han har siden sidste år kørt rigtig hurtig, så det var ikke den store overraskelse at han vandt. Dog var Hans Landbo lige i hælene på ham med 13 sekunder efter på anden pladsen. Gustav Wang tog tredjepladsen i U17.

Som det ses på billedet ovenover, var Joshua Gudnitz, en glad dreng da han i søndags kørte først over stregen i U19. En sejr han har ventet på et år, efter han sidste år tabte trøjen til Tobias Lund Andresen i U17.

Joshua havde Ian Millennium fra Cykling Odense, han lige skulle køre fra inden han kunne kalde sig dansk mester. Ian kom nemlig pludselig rigtig tæt på Joshua, så der igen skulle trykkes til i pedalerne, for at komme først over stregen. Ian kom ind kun 2 sekunder efter, og Mikkel Bertelsen blev 3’er med 49 sekunder op til U19-vinderen.


Foto: Sonnmedia / Gorm J. Siiger

 

Masters klasserne

 

I masters-klasserne til dette års DM, var der heller ikke mange overraskelser blandt vinderne. H70 blev vundet af Michael Nicolajsen i en klasse hvor der var, meget imponerende, 4 tilmeldte. Det er sgu sejt! Fedt at se folk ikke holder sig tilbage fra den intense sport, selvom man er kommet lidt op i alderen. Michael har stort set vundet alt hvad han har stillet op i løbet af året og blev desuden nummer 3 til masters VM i Mol først i December, sidste år.

I H60 var det Karsten Olsen der endnu engang tog et år i DM-trøjen. Palle Egeberg Jensen tog sejren i H50 foran Thomas Rosendahl og Jens Fisker.

I det meget imponerende 29 mands store H40 felt var det igen Thomas Nørup som tog sejren igen. Thomas Nørup har ellers ikke cyklet meget denne sæson, men formodet alligevel at taget sejren endnu engang for Jens Gorm, som også var stærkt kørende. Jens Gorm var dog seedet lidt længere nede i feltet, hvilket gav Nørup en fordel, da han selv var seedet på første række. Morten Christensen fuldendte H40-podiet på tredjepladsen.

 

 

De hurtige mountainbikere

 

Det blev de hurtige MTB’ere der løb med sejrene i U23, dame- og herre elite. Jonas Lindberg, lagde hårdt ud i U23, og slog hurtig en hul sammen med Carl Sørensen og den reagerende mester, Andreas Lund Andresen. Carl måtte dog slippe tidligt, pga. det super høje tempo. Kort efter måtte Andreas også slippe Lindberg høje tempo. Lindberg holdte dog kæden stram hele vejen. Så stram at den, heldigt nok, lige før det ene depot, sprang, og dermed kunne Lindberg når i pit, uden at miste noget tid.

Jonas Lindberg kunne køre sikkert over stregen med henholdsvis 1.40min og 3min til Carl Sørensen og Andreas Lund Andresen. Carl Sørensen endte som 2’er. Efter sigende, havde Andreas Lund ikke mere tilbage i tanken, og så er det bare svært at sidde med, når der bliver kørt SÅ stærkt.

 

 

Ved damernes løb, var det Malene Degn, der tog sejren igen i år. Hun sat først med Caroline Bohé og Mie Saabye, men efter noget tid, trak hun fra og øgede kun sin føring herfra. Hun kom ind 48 sekunder foran Caroline Bohé og 3.37 min foran Kristina Thrane som kørte ind på en rigtig flot 3. plads. Dame-klasse var dog ikke særlig stor i år. Kun 8 ryttere var tilmeldt i Dame elite.

Kampen i herrenes elite, var før start, en kamp imellem Kenneth Hansen og Sebastian Fini. Det var også de to, der kort efter start tog afstand til resten af feltet med undtagelse af Niels Rasmussen, som lå 3’er imellem de 2 i front og 3 forfølgere.

Fini og Hansen havde et par runder sammen, hvor de sat og så hinanden an. Fini lavede et par ryk for at se hvad Hansen havde i tanken. På sandstykket, på 3 omgang løber Fini igennem sandet, hvor Hansen vælger at cykle det. Her bliver dagens kamp afgjort. Fini får slået det nødvendige hul og kan herfra køre sikkert i mål som danmarksmester 2018. Kenneth Hansen holder sin 2. plads og Niels Rasmussen sin 3. plads.

Joachim Parbo, Tommy Moberg og Morten Laustsen, kæmpede en del frem og tilbage om placeringerne. Parbo tabte kæden, med formodede at komme tilbage og endte på en flot 4. plads. Selvom han er ældeste mand i elite feltet, kan han stadig sidde med. Det bevidste han endnu engang i Holbæk.

 

Se eller gense U19 og Dame elite herunder

 

 

Se eller gense U23 herunder

 

 

Se eller gense Herre elite herunder