OPTAKT: Danmarksmesterskaberne 2017/2018 i Holbæk

På søndag er det endnu engang tid til Danmarksmesterskaberne i cyklecross. Her er en lille guide til dig der enten skal køre eller stå på sidelinien med de koklokke og heppe hele dagen.

 

Anders Lilliendal, DM i Odder 2016/2017Foto: Henrik Skyum / Flying Monkeez

 

Endnu engang er der slået tilmeldningsrekord til et DM med hele 233 ryttere, hvilket er et godt tegn for cross-sporten. I år bliver DM holdt i Holbæk omkring Absalon skolen. Ruten blev bl.a. kørt ved sidste sæsons Sjællandsmesterskaber, og i denne sæson holdte Soigneur der 2. afdeling på denne rute.

De nationale mesterskaber indikere også at sæsonen er ved at være ovre, kun efterfulgt af VM og et par afsluttende løb. Det er nu alle rytter over hele landet skal vise hvad de har trænet hen imod hele året, og hvem der skal køre i Danneborgstrøjen hele næste sæson.

 

DM-Ruten

 

Dm-ruten 2017/2018 - Holbæk

 

Ruten som ses på billedet ovenover er  2800 meter.  Ruten byder på græs, små uphills, offcambere, trapper og lidt sand. Se optakt til Soigneur CX Cup #2 HER, som blev kørt på DM-ruten.

Til 2. afdeling af Soigneur CX Cup blev ruten meget mudret i løbet af dagen, og en del sektioner skulle derfor løbes sidst på dagen.

Vejret til på søndag siger -1 til 0 grader og sol, hvilket gør det nok bliver en hurtig rute, med det kolde vejr vi har haft på det sidste. Den er nok glat for de første par starter indtil isen og overfladen er kørt af.

Selvom ruten bliver hurtig, er den stadig teknisk og kan være glat på off-camp’erne og i svingene. Et godt dækvalg til denne rute bliver nok en hurtig dæk med lidt sideknopper.

 

Foto: Henrik Skyum / Flying Monkeez

 

Hvem skal du holde med?

 

Hvem er det nu lige der er hvem? Det er ikke altid nemt at holde styr på alle de ryttere, og slet ikke når der er 233 af slagsen. Her giver vi et bud på dem der kører med om podiepladserne.

U17
Selvom de er under 17 år, så kører nogle af dem hurtigere end eliten. Storfavoritten må uden tvivl være Tobias Lund Andresen, som også blev danmarksmester i U17 sidste år. Han er desuden lillebror til Andreas Lund Andresen, som også løb med DM-trøjen i U23 sidste år. Udover Tobias skal du også kigge efter Gustav Wang (sidste års danmarksmester i U15), som i denne sæson også er begyndt at køre rigtig stærkt. Hold dog også et vågent øje med Julius Lomholt og Magnus Søeberg.

 

Foto: Paw Ager / 3rdrow.cc

 

U19
Sidste års vinder, Anders Lilliendal, som formåede at knække to bagskiftere og endte med at løbe over målstregen med cyklen på skulderen, er ikke med i år, pga. længere varig skade. Dog er U19-feltet noget mere spændende i år, da der er rigtig mange stærke ryttere i år.
Sidste år, kørte Lucas Wulff rigtig stærkt, men har ikke helt ramt formen i år. Han kan dog overraske, især til et DM. Joshua Gudnitz var sidste år virkelig stærkt kørende, kun slået et par gange, hvor en af gangene var DM, hvor Tobias Lund Andresen tog første pladsen foran ham. Joshua er rigtig farlig hvis han rammer dagen og kan sagtens køre sig på podiet.
En anden rytter som virkelig er begyndt at køre rigtig stærkt i år er Mads Klinke. Om det er en ny morgenmad eller nyt træningsprogram, ved jeg ikke. Men der er ihvert fald kommet fart over feltet.
Udover dem, skal du holde øje med Mikkel Bertelsen, som var bedste danske til sidste års VM, Ian MillenniumSimon Bak og Alfred Thoft Christiansen.

 

U23
Sidste år løb Andreas Lund Andresen, med titlen, og det er ikke umuligt at han løber med sejren igen. Carl Sørensen har virkelig kørt hurtig i sæsonen, og er også en kanditat til podiet. Jonas Lindberg som kommer fra MTB-verden, viste til World Cuppen i Bogense, at han sagtens kan sidde med. Ham skal de andre passe på. Rasmus Gøkte er farlig hvis ruten bliver hurtig. Han kommer fra landevejen, og har en rå power i benene.

 

 

H40
H40-klassen er en farlig klasse. Selvom det er mænd lidt oppe i årene, så kører de rigtig stærkt. Sidste års vinder, Thomas Nørup, skal man holde øje med, selvom han har været ude det meste af sæsonen. Morten Christensen, Jens Gorm, Jonathan Fanøe vil gøre alt for at give Thomas Nørup kamp til stregen.,

 


Foto: Henrik Skyum / Flying Monkeez

 

Dame elite
Caroline Bohé
har i CeramicSpeed Cuppen vist at hun kører rigtig stærkt. I Kalundborg vandt hun DM, foran Malene Degn, som derimod tog titlen sidste år. Rikke Lønne, kan også være med når hun rammer dagen, så tror vinderen skal findes i blandt de 3.

 

Herrenes Elite
I Simon Andreassens fravær, er det højst sandsynelig Sebastian Fini og Kenneth Hansen, der skal kæmpe om sejren til dette års DM. Tommy Moberg og Joachim Parbo, er nogle erfarne herre som nok skal give det to kandidater kamp til stregen. Niels Rasmussen er også på startstregen og igen en hurtig MTB’er, som kan sidde med når det virkelig gælder. Tilsidst skal man også lige holde et vågent øje med Morten Laustsen.

 

Grote Prijs IX

 

Info om DM

 

Adresse:

Absalonskolen Vandtårnsvej 3 4300 Holbæk

 

Program:

09.00 – U11, U11P,U13 og U15,
09.40 – U17 og U17P
10.30 – Motion herre og motion dame
10.40 – Præmieoverrækkelse ungdom
11.20 – H50, H60 og H70
11.30 – Præmieoverrækkelse motion
12.10 – H40
12.20 – Præmieoverrækkelse H50, H60 og H70
13.00 – U19, U19P, Dame elite, D40 og D50
13.10 – Præmieoverrækkelse H40
13.55 – U23
14.00 – Præmieoverrækkelse damer
14.05 – Præmieoverrækkelse herre junior
15.00 – Herre elite
16.20 – Præmieoverrækkelse U23 og Herre elite