Kim Petersen stopper som landstræner

Den fungerende elitekoordinator og landstræner i cyklecross, Kim Petersen, trækker stikket.

 

Kim Petersen_Paw AgerFoto: Paw Ager / 3rdrow.cc

 

En vigtig brik for dansk cyklecross

 

Kim Petersen startede i 2014 som landstræner og har siden der været med til at udvikle sporten og dens talenter. Og talenter må man sige at der er kommet de seneste par år. Tilslutning til cyklecross har nemlig ikke kun være på motionsplan, men også på eliteplan, og det er helt sikkert Kims skyld.

Kim har stået for at udvikle de danske ryttere, som ikke kun var dem på landsholdet, men også arbejdet med de ryttere der kunne udvikle sig til at komme på landsholdet. Han har holdt talentsamlinger, så rytterne blev rystet sammen, lærte hinanden bedre at kende og kunne lære fra hinanden.

Desværre trækker Kim nu stikket, hvilket kun er forståeligt, da det med familie- og arbejdslivet, ikke kan hænge sammen mere. Et stykke arbejde som Kim ligger for dagen kræver også en løn, hvilket han ikke har fået i lang tid, og som DCU ikke har kunne finde i deres budget.

 

Kim Petersen
Foto: Fplus.dk

 

En erfaren herre indenfor cross-sporten

 

Cyklecross-sporten er noget der ligger Kim Petersen nært. Kim er selv en erfaren herre indenfor cyklecross med hele 3 Danmarksmesterskaber i bagagen (2002, 2004 og 2005).

Med sine erfaringer fra eliteniveau og stadig ung, har Kim været den perfekt rollemodel for de nuværende og kommende talenter. Han har været med på beatet ved de unge, har altid lyttet og taget sig tid til dem.

Hver gang vi har talt med ham, har der altid været en landstræner der har taget tingene seriøst og man har kunne mærke at der har blevet lagt meget energi i udviklingen, trods der ingen løn har været det senest stykke tid.

 

Kim Petersen
Foto: Henrik Skyum / Flying Monkeez

 

Landsholdet er flagskibet

 

Vi spurgte hvad Joachim Parbo hvordan han så på Kim Petersen valg. “Det er ærgerligt for Dansk Cyklesport at Kim Petersen har valgt at trække sig som landstræner for crosslandsholdet. Erfaring og kvalitet koster – og resultater kræver vedholdenhed og kvalificeret vidensarbejde”.

Kim Petersen fik kun løn, det første år hans var landstræner og har siden hen fungeret som landstræner af ren interesse.

“Landsholdet er flagskibet, der kan være med til at skabe motivation og glæde hele vejen gennem rækkerne på tværs af alder og ambitioner. Landsholdet bør bruges aktivt til at markedsføre sporten og trække nye ryttere ind i alle sportens licensniveauer. Det er en investering, som kan generere flere medlemmer og flere penge til cyklesporten”.

“Tiden er inde for DCU at prioritere midlerne en smule anderledes – og også investere i kvalitet og kontinuitet indenfor cyklecross, så også denne del af cyklesporten kan udvikle sig”.

Hvis banecykling har 3 landstrænere, kunne cyklecross så ikke låne en, eller få midlerne fra en af dem? Vi ved at cyklecross ikke er en OL-disciplin og nok er det der gør hele udfaldet.

 


Foto: Paw Ager / 3rdrow.cc

 

Talentudvikling herfra…?

 

Hvad sker der så med talentudviklingen herfra???

DCU har meddelt at crossudvalget, i samarbejde med Jens Erik Majlund, fremadrettet vil stå for udtalelse af landholds m.m. til bl.a. VM i Holland som ligger først i Februar. At crossudvalget vil udtag rytterne til VM er en ting, men har de også tid til at lave talentsamlinger og tid til rytterne?

Med et VM i Bogense i 2019, kan man godt undre sig over at DCU, ikke har gjort mere for at finde nogle midler, så Kim Petersen kunne have fortsat sit arbejde.

Til World Cuppen i Bogense, d. 19. November 2017, så vi ellers en 31 mands stor trup, med et professionelt setup, som blev lavet for forholdsvis få midler. Team Giant-Assos CX, havde en del af skylden for at det lykkes, men ligeså meget den “man power”, som forældre og hjælpere viste. Det kan lade sig gøre, også med at skrabet budget. Lad os håbe at kan gøres til VM, så rytterne ikke bliver ladt i stikken.

Landsholdet i cyklecross har de sidste par år haft et MEGET skrabet budget, og “man poweren” fra venner og familie, kan ikke man ikke nødvendigvis regne med til hvert løb.

På Facebook har man kunne se at mange er enige om at Kim er den rigtige landstræner for Danmark og hans plads bliver svær at overtage.

Vi er ihvertfald ikke i tvivl om at Kim vil blive savnet.