Carl Erik Sørensen mod verdenseliten i Neerpelt og Gieten

I weekenden tog Carl Erik Sørensen turen til Neerpelt og Gieten, mens alle andre var til Grote Prijs IX, for at måle sig med de bedste ryttere i verden. Den 19-årig Carl Ras-rytter kørte bl.a. mod Kevin Pauwels og Laurens Sweeck.

 


Foto: Mikkel Beisner / GripGrab Media Crew

 

Neerpelt, Soudal Classics

 

Foto: Carl Erik Sørensen

 

Neerpelt, er et løb C2 løb uden U23-klasse, som minder om det UCI-løb, der skal køres i Helsingør på søndag den 8. Okt. Dette er dog med et rigtigt Belgier-setup, med storskærme og ryttere som Kevin Pauwels og Laurens Sweeck på startstregen.

Af samme grund havde Carl ikke de store forventninger til et godt resultat til dette løb. Fokus var mere at køre på en mega teknisk og sjov rute og få gang i benene til Superprestige i Gieten dagen efter.

“Jeg får en dårlig start i Neerpelt og jeg kan godt mærke at mine ben ikke er helt oppe i gear til de mange accelerationer” fortæller Carl og fortsætter; “Jeg har måske heller ikke helt trænet nok løb med cyklen på ryggen”.

Og løb med cyklen, fik I gjort en del i Neerpelt som er en af Soudal Classics. Se løbet herunder hvor du i starten også kan spotte Carl.

Laurens Sweeck tager sejren foran Quinten Hermans og Jens Adams tager den sidste podieplads.

 

 

Superprestige i Gieten

 

 


Gieten var den første Superprestige i sæsonen og løbet, skulle Carl bruge til, at måle mig med verdens bedste U23-ryttere. For derefter at kunne rette op på det ting som halter.

Ruten i Gieten er stort set kun sand, og når der ikke er sand, går op eller ned og når der endelig er fladt, så er det tungt mudret græs. Igen en meget fysisk hård og teknisk hård rute.

Der var 70 ryttere til start, 37 Belgiere og 26 Hollændere. Carl var så heldig at starte i anden række og efter en halv runde ligger han omkring nummer 15 – 20 stykker, “Hvilket er helt vildt godt”, fortæller Carl.

“Efter en omgang kan jeg igen mærke at tolerancen for de mange accelerationer ikke helt er hvor den skal være og jeg havner i en situation hvor jeg må geare lidt ned i en omgang for lige at få gang i benene igen”.

Det resulterer i at Carl mister en hel del pladser og slutter løbet omkring nummer 40. “Et skuffende resultat”, lyder det fra Carl, “Jeg havde håbet jeg kunne få noget mere ud af min ellers gode start”, fortsætter han.

“Jeg tager noget erfaring med og nu ved jeg hvad jeg skal fokusere på til de næste store mål. Styrken er der i hvert fald, jeg mangler bare tolerancen”.

 

Bogense i kikkerten

 

 

Fra Carls side, er hans sæsonmål helt tydelige; “Nu starte den nationale cup jo på lørdag og dagen efter er der UCI løb hvor jeg jo gerne vil køre et godt resultat hjem”, fortæller Carl.  “Men det næste store mål er World cuppen i Bogense og så sigter jeg efter DM til januar, bare uden sygdom denne gang”. afslutter han.