Ustoppelige Van Aert vandt CrossVegas igen.

start1

Før starten på årets første World Cup i Las Vegas var Wout Van Aert, allerede storfavorit. Del fordi han er verdensmester men også pga. hans allerede 2 sejr ud af 2 løb. Før start udtalte Van Aert, at hans to største konkurrenter idag var Michael Vanthourenhout og Laurens Sweeck. Mathieu Van Der Poel og Lars Van Der Haar var nemlig ikke med i Las Vegas. Eli Iserbyt, som ellers er rykket op i mændenes elite i år, var heller ikke at finde på startlisten til året første World Cup.

Med favorittitlen på sig gik starten for Van Aert og resten af det 57 mands store felt. Der blev kørt stærkt fra start og ingen ville lade nogen slippe afsted på den hurtige græsrute som talte 2800 meter.
I det høje tempo skrider Van Aert i en trappesektion efter kun 2-3 omgange og måtte vikle cyklen ud af markeringstapen, som banen var mærket op med.

crashed-van-aert1

Efter Van Aert styrt satte Michael Vanthourenhout som den eneste farten op, og åbnede et hul på 21 sek. til verdensmesteren. Van Aert ømmede sig kun kort tid, før han satte afsted i fuld fart og endnu engang slog fast hvorfor han kører i den regnbuefarvet trøje. Han bragte på under en omgang hullet ned på 4 sek til Michael V. Hullet blev lukket, men Sweeck og Vanthourenhout satte stadig pres på Van Aert.

Efter et par omgang med skiftende føringer og 2,5 omgang igen slog Van Aert den store motor til og træk fra føregruppen. Sweeck og Vanthourenhout prøvede at hænge og men måtte giver slip da de ramte sandpitten, som Van Aert kørte igennem, som var det et andet græsstykke. På få sekunder fik han lavet et stort hul til Sweeck som ligger 2’er.

Med 2 omgange igen og 20 sek. ned til Sweeck og Co. holdte Van Aert sin pace, mens forfølgerne gik helt i stå. Sweeck havde ikke mere tilbage og var frustreret over ingen ville tage føring. Michael Vanthourenhout rykkede fra Sweeck med kun en halv omgang tilbage og endte med at tage andenpladsen, foran Sweeck og efter en værdig verdensmester.

van-aert-vinder1

Det virker til at Wout Van Aerts form er hvor den skal være og det nye Colnago med skivebremser på, ikke kører så ringe endda.

I kvindernes ræs var det en spurt der måtte afgøre den første World Cup. Sophie De Boer fra Holland var stærkest og tog 1. pladsen foran Katrina Nash og Katherine Compton

podiekvinder1

Næste World Cup-afdeling er i Iowa City på lørdag.