Holland høstede 4 ud af 5 guldmedaljer til EM

Holland gjorde næste rent bord til dette års EM og det var Thomas Pidcock der var skyld i de ikke fik pladen fuld.
De danske junior-ryttere viste at de ikke er sat helt af, Mie Saabye viste niveau i U23 og Dame/herre eliten er bare i en klasse for sig, hvor vi danskere har svært ved at være med.

 


Foto: Balint Hamvas / cyclephotos.co.uk

 

Pidcock fik revanche

 

En varm dag i cross-regi i ‘S-Hertogenbosch, Rosmalen i Holland. 5 medaljer skulle uddeles til de forskellige nationer, men værten, Holland, høstede stort set alle sammen selv.

Ved juniorerne tog Pim Ronhaar sejren foran bl.a. Thibau Nys, som er søn af Sven Nys. Det var ikke den store overraskelse at det var Ceylin Alvarado der tog sejren i U23 dame. Hun har i tidligere løb ligget helt fremme sammen med nogle af elite-damerne, så et U23-EM burde ikke volde hende de store problemer.

Mie Saabye var med i U23 dame, selvom hun kun er junior-ryttere. Hun endte på en 17. plads som er mere en godkendt og set op imod de andre junior-ryttere hun kørte mod, så lover det godt for fremtiden.

I U23 herre, var der vidst nogle gnidninger fra sidste års løb, der lige skulle “diskuteres”. Sidste år var der nemlig kamp til stregen, imellem Eli Iserbyt og Thomas Pidcock. Det blev afgjort i en spurt, hvor Iserbyt, måske med vilje, lukkede helt af for Pidcock, som ikke var tilfreds. I dag sørgede Pidcock ihvertfald for det ikke endte i en spurt og sikrede sig overlegen sejren i U23 Herre.

 


Foto: Balint Hamvas / cyclephotos.co.uk

 

Worst kanditat til VM-trøjen

 

Dame eliten plejer at være en af de mest spændende løb at se, da de er mange der kan tage sejren, og det tit kommer an på hvem der rammer dagen. Dog har Marianne Vos vist at hun allerede nu er i god form. Annemarie Worst, som er Vos’ landsmand, gav idag Vos kamp til stregen og mere end det. Hun rykkede med kun 2 omgange igen og så var hun væk. Men denne sejr, er Annemarie Worst klart en favorit til VM-trøjen til Februar, hvor kampen nok bliver imellem hende, Cant og Vos.

 


Foto: Balint Hamvas / cyclephotos.co.uk

 

MVDP gjorde det igen igen

 

Hos herre elite, var der heller ikke de store overraskelser. Wout Van Aert fik en rigtig god start og prøvede ellers at komme væk med det sammen, for at Mathieu Van Der Poel bag sig. Det lykkes kun igen til 2. omgang, hvor MVDP skruede op for tempoet og så var det løb afgjort. Van Aerts vigtigste opgave var nu at holde Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout og Toon Aerts bag sig. Det lykkes lige med nød og næppe. Toon Aerts havde tydeligvis ikke de diamanter i benene, som han havde til de 2 første world cups i USA, og Michael Vanthourenhout, måtte sig se sig slået af Laurens Sweeck der kørte et veldisponeret løb.

Mathieu Van Der Poel får endnu et år i EM-trøjen som også er mere end fortjent.

 


Foto: Balint Hamvas / cyclephotos.co.uk

 

Danskernes deltagelse ved EM

 

Først og fremmest var det dejligt at se så mange danske ryttere til start ved et EM. Det er ikke altid det løb der har været prioriteret højst i Danmark. Grunden til at der er så mange ryttere afsted og at Danmark er med til EM, er en del af forberedelserne til VM på dansk jord. Rytterne skal vænne sig til hvordan man kører i de store felter, hvordan stemningen og hvor intenst det kan være når man er hoppet i nationaldragten.

Er slet ikke i tvivl om at rytterne helt sikkert har lært en masse dernede. Hvor er det også fedt at se hvad der er sket efter at Kim Petersen, Joachim Parbo og Thomas Nørup gik sammen for at få skruet en cross-program sammen mod VM.

Herunder kan du se danskerne resultater

 

Junior

1. Pim Ronhaar
2. Witse Meeussen
3. Thibau Nys

19. Joshua Gudnitz
24. Markus Heuer
27. Tobias Lund Andresen
39. Ian Millienium
43. Tobias Lillelund

 

U23 dame

1. Ceylin Del Carmen Alvarado
2. Inge Van Der Heijden
3. Fleur Nagengast

17. Mie Saabye

 

U23 Herre

1. Thomas Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Antoine Benoist

36. Christian Duus Storgaard
40. Simon Bak
42. Andreas Lund Andresen
44. Rasmus Gøtke
45. Oliver Errebo

 

Dame elite

1. Annemarie Worst
2. Marianne Vos
3. Denise

24. Viktoria Smidth Knudsen
DNF. Kristina Thrane

 

Herre

1. Mathieu Van Der Poel
2. Wout Van Aert
3. Laurens Sweeck

37. Kenneth Hansen
38. Joachim Parbo
39. Jacob Lindsel

 

Se alle resultater HER

 

Så du ikke Dame/Herre elite igår, er der nogle highlights her:

Følg os på Facebook, Instagram og Youtube