Cyklecross og Hansens Is i lange baner

Der var cyklecross og Hansens Is i lange baner, da Hansens cykelløb 2. år i træk blev afholdt i Jægerspris. Vi var med midt i hygge-feltet og selvfølgelig helt fremme ved de 2 første ryttere over stregen.

 

Foto: Martin Paldan / GribGrap Media Crew

 

Op mod 400 ryttere var i lørdags klar til at skulle ud at køre 130km “Rouleur Cross”, som arrangørerne selv kalder det. Hansens Cykelløb er nemlig ikke et helt almindeligt crossløb hvor du kører 8-9 omgange på en crossrute, men derimod et “fra A til B” løb, med 3 indlagte depoter, hvis du har brug for det.

Foran mejerifabrikken var der sat op til at der skulle være cykelløb, det var ikke til at tage fejl af. Start/mål-stregen var markeret med to søjler, i farverne som den gamle 3-farvet is vi nok alle har spist et par liter af. Opløbsstrækningen var med hegn på begge sider, og boderne var så småt ved at være klar til at tage imod de kommende trætte ryttere.

 

Is i lange baner

 


Foto: Rasmus Berg

 

Starten blev skudt i gang og ligesom sidste år, kørte Hansens gamle lastbil, masterstart de første 10km. I feltet var der ikke tvivl om folk gerne ville afsted. Folk prøvede at placere sig helt fremme for at få en god start når isbilen drejede af. Inden løbet blev skudt ordentlig igang var der desværre 4-5 mand der røg i jorden, hvor nogle måtte udgå.

Undertegnet og min makker, Rasmus Berg, havde aftalt at tage det med ro. Det er det man siger, lige indtil man står ved startstregen og skuddet lyder. Der blev også trykket til, da lastbilen drejet af, men en punktering på det førstkommende sportsgrus, satte os ud af spillet. Vi fik lappet og fortsatte, men dog med en ny indstilling, om at nyde og hygge resten af løbet. Det blev det til. Depoter med is i lange baner blev udnyttet til fulde, og selvfølgelig en masse snak med cross-venner var der også tid til.

Selvom sidste mand havde en tid på 8:33:22, kan det godt betale sig at træne op til dette løb næste år.

 

Racereport fra fronten

 

Foto: Alex Buck / GribGrap Media Crew

 

I år var der lagt ydeligere 15 km mere på rute i forholdt til sidste års løb. Sidste år var hårdt for de hurtige ryttere, så i år ville det næppe gå den anden vej.
Efter masterstarten blev der åbnet op med det sammen i fronten.
I et løb som Hansens Cykelløb, er det lidt ekstra vigtigt at være godt med helt fremme, da man hurtigt kan blive fanget bagi når skovene og grusvejene rammes for første gang. Der var nogle meget livlige, og nok også lige lovligt optimistiske, ryk på landevejen som ret hurtigt blev neutraliseret og ingen kom fri da skoven rammes.

Da feltet ramte et par stejle grusstigninger ude omkring Bastrup sø, lavede Carl Sørensen fra Soigneur en kraftig forcering og fik feltet knækket, hvor kun Jacob Lindsel, ligeledes fra Soigneur og Tobias Mørch fra Rival Platform hang på.

Ude på landevejen, kom der ca. 10 mand op til 3-mandsgruppen som holdte samlet ud til Lynge Grusgrav hvor Col de Lystrup skulle bestiges.
Der bliver lukket helt op på den stejle stigning og igen kom Carl, Jacob og Tobias fri fra de andre. De fik lavet et stort hul, hvorefter de desværre kort efter kørte forkert.

Efter en mindre detour kom de 3 ryttere tilbage til det som var blevet forfølger gruppen.

 

Kampen om podiepladserne

 

Foto: Tore Behrndt Andersen / GripGrab Media Crew

 

Da rutens første rigtige længere singletrack blev ramt, kom Carl hurtigt til fronten med Jacob på hjul og tempoet blev endnu engang skruet i vejret mod det tekniske stykke hvor kun én anden rytter formåede at hænge på. Tobias Mørch lå på mellemhånd mellem de 3 forreste og de øvrige forfølgere.

Gribskov stod nu klar med sine længere stigninger og tunge grusveje, men ligesom sidste års udgave af Hansens Cykelløb bød på et afgørende moment i løbet.

3. manden fra Hansens Is måtte slippe Carl og Jacob, da de to igen skruede tempoet op og trioen blev til en duo. Med omkring 50 km til mål blev det til en opgave om at disponere kræfterne og holde forfølgerne væk.
Et godt sammenarbejde blandt de to Soigneur-ryttere gjorde at de kunne holde alene hjem til mål, på trods af nogle få detours ydeligere.

 

 

Foto: Alex Buck / GripGrab Media Crew

 

Resultater

 

Carl Sørensen fra Soigneur tog 1. pladsen i en tid der hed: 4.14.24. Jacob Lindsel, ligeledes fra Soigneur, tog 2. pladsen i tiden: 4.14.25. 3. pladsen gik til Thomas Liebmann i tiden: 4.17.30

Ved kvinderne var det for 2. år i træk, Anna-Sofie Nørgaard, der tog 1. pladsen i tiden: 4:25:32. 2. pladsen gik til Kristine Nørgaard i tiden: 4:25:34.
3. pladsen gik til Sine Koch i tiden: 4:37:40.

Carl og Anna-Sofie vandt hver især 1 års forbrug af Hansens Is. Når de så har spist det, kan de så lave is på den ismaskine de også vandt.

 

What’s not to like?

 

Foto: Tore Behrndt Andersen / GripGrab Media Crew

 

Har du tjekket Hansens Cykelløbs Facebookhar du nok også bemærket de mange 5-stjernet anmeldelser, der er kommet de sidste par dage. Og det er ikke uden grund. Hvordan laver man det bedste “Rouleur Cross”?

En start er da at lave en 130km lækker rute med så lidt asfalt på så mulig. Så krydder du alle 3 depoterne med ad libitum Hansens is. Så får du Riwal Platform-rytter til at køre soigneur, for hele feltet med slanger og en hjælpende hånd hvis uheldet er ude. Sidst men ikke mindst, så servere du ad libitum is, milkshake, kakao og kærlighed når rytterne krydser målstregen. What’s not to like?

Med andre ord, var du ikke på startlisten i år eller sidste år, så er du helt sikkert til næste år. Om du køre for at vinde eller for at hygge. Alle kan være med til Hansens Cykelløb.

 

Tjek Hansens Cykelløb’s hjemmeside HER.

 

/Paw