En mudret dag i Herlev

Efter et veloverstået DM er sæsonen så småt ved at ebbe ud. Dog indeholder terminsplanen stadig et par løb, og det første i rækken af disse blev kørt i går i Herlev – 4. afd. af Soigneur CX Cuppen.

 

Foto: Flying Monkeez

 

Mudder for alle pengene

 

På trods af, at sæsonens højdepunkt, DM, er overstået, mødte rytterne talstærkt op i Herlev. Der var således ikke noget tegn på, at de danske cross entusiaster endnu er blevet løbstrætte – tværtimod. Begge starter var fyldt op med masser af glade deltagere, der alle tog kampen op om endnu et crossløb.

 

Soigneur-holdet havde igen i går fundet en fantastisk rute til deltagerne, og hele setuppet gjorde det til en stor oplevelse at være til stede. Til de særligt mudderglade ryttere var underlaget helt i særklasse. En stor del af ruten blev kørt på et græsareal, og med de seneste dages regn og plusgrader gjorde underlaget blødt og ikke særlig langt inde i løbet, havde det udviklet sig til et stort mudderbad.

 

Foto: Flying Monkeez

 

Moberg løb med sejren i Prestige

 

I målområdet blev der som sædvanligt holdt fest med høj musik og drukket lækker kaffe til at varme sig på. Mange tilskuere havde bevæget sig ud på ruten for at se rytterne dyste ved de sværeste stykker på ruten – og der var underholdningsværdi for alle pengene. Den mudrede rute gjorde, at de forskellige sektioner blev kørt meget forskelligt undervejs i løbet.

 

Prestige-klassen blev skudt i gang som den første start kl. 12. Her var der hurtigt en stor spredning på, hvor nummer et, to og tre hurtigt skilte sig godt ud. Dog havde de tre indbyrdes langt mellem hinanden. Det endte med Tommy Moberg på førstepladsen, Jacob Lindsel på andenpladsen mens Carl Sørensen tog tredjepladsen.

 

Foto: Flying Monkeez

 

Søeberg tog Egeblad på stregen

 

Efterfølgende blev dagens sidste løb skudt i gang, Herre-, Dame- og U15-klassen. Her var der ligeledes en hård kamp fra start til slut. Magnus Søeberg fra U15-klassen havde for alvor taget de gode ben med, og kørte hele vejen gennem løbet en hård kamp mod Herre-klassens Ole Egeblad. Kampen mellem dem sluttede da Magnus netop nåede over målstregen på under en time mens Ole akkurat ikke nåede det. Således blev løbet vundet af Magnus Søeberg.

 

Dog førte Oles andenplads til en sejr i hans egen klasse. Knap 40 sekunder efter kom Jens Dich ind på andenpladsen, mens Torben Arnt Hansen 12 sekunder senere kom ind på tredjepladsen. I kvindeklassen blev det til en suveræn sejr til Cat Grage, der i går kørte sin første afdeling i år.

 

Foto: Flying Monkeez

 

Dagen i går blev en succes – som sædvanlig. Som tilskuer var det fantastisk at se, hvordan folk sled sig igennem afdelingen. Mange af rytterne kom løbende ind over målstregen og måtte smide sig på jorden efterfølgende. Der blev kæmpet til sidste sekund med den sidste energi til rådighed.

 

Foto: Flying Monkeez

 

Næste afdelingen af cuppen er løbets sidste, nemlig finaleafdelingen. Her skal det afgørende klassement sættes på plads, og der er intet afgjort endnu. Vi tør godt garantere, at det bliver spændende. Vi ses i Charlottenlund.