Flying MonkeeZ – Bag om undergrundsholdet…

Har du deltaget i et crossløb de seneste par år, så er du med sikkerhed blevet ramt at Flying MookeeZ linse. Vi har kigget på det urbane crosshold som giver sporten kærlighed.

 

Flying Monkeez_Paw_Ager_IMG_6008Foto: Paw Ager

 

Hvem er Flying MonkeeZ?

 

Flying Monkeez_Paw_Ager_IMG_6005Foto: Paw Ager

 

Henrik Skyum, H40, Ridley X-Night.

 

Edited with AfterlightFoto: Paw Ager

 

Filipe Pinto (Flip), Elite, Ridley X-Night.

 

Det hele startede med at…

 

Henrik og Flip mødte hinanden hos De Grønne Bude i 1998, og begyndte at i fritiden at køre lidt MTB sammen.

Imens de var cykelbude, kørte de en del bud-relaterede cykelløb sammen. De kørte en del alleycats (skattejagt på cykel, uanmeldte løb med poster rundt i byen), primærte lokale løb men også rundt omkring i Europa.

Derudover rejste de to herre rundt til en del EM og VM for cykelbude sammen. I de unge år mest for festerne og det sociale, men med tiden blev det mere og mere vigtigt at komme i finalen og placere sig godt. Som hold kaldte de sig “Flying MonkeeZ”.

 

flyingmonkeez_old-

 

Fra allycats til cyklecross

 

I sommeren 2013, hvor Soigneur begyndte at reklamere for deres CX Cup blev Henrik og Flip enige om det kunne være sjovt at afprøve cyklecross. Efter et par måneder havde begge en crosscykel. Henrik en Boardman, Flip en Focus. Begge cykler som godt kunne tåle lidt opgraderinger. Men hvorfor starte ud på de vildeste cykler hvis sporten ikke tiltaler en?

Cyklerne var købt, den lille undergrundsklub fik lavet teamtøj og var nu klar til at køre cyklecross. Flying MookeeZ var skabt.

Den første træning blev til en hel sæson med Soigneurs CX Cup, og en masse DCU-løb i motionsklassen i 2013/2014. Nu når de var gået all-in, så skulle tøjet også vises frem til flest mulige.

Det blev en god sæson for de 2 herre i motionsklassen og de fik hevet nogle podiepladser hjem og i slutningen af sæsonen var målene for næste år allerede lagt. Licens fra næste år og nu har de netop taget hul på 3. sæson i JC Cykelklub.

 

flyingmonkeez-8210Foto: Paw Ager

 

Smil du er på!

 

Efter de første løb Henrik og Flip havde kørt, blev der taget nogle få billeder at fotograferne venner.  De savnede nogle flere billeder af deres anstrengelser fra løbene. “Hvorfor ikke tage kameraet i lommen og skyde nogle billeder af alle ryttere når vi alligevel er der?”, tænkte de.

Over de sidste 3 sæsoner er det blevet til omkring 10.000 billeder fra crossløb på Sjælland og i resten af Danmark.

 

Følg Flying Monkeez HER.