Et DM i verdensklasse!

Med en rute i verdensklasse, et publikum i verdensklasse og over 200 glade ryttere, kunne sæsons DM i Odder kun være et DM i verdensklasse.

 

 

Ingen ryttere gav ved dørene til DM i Odder

Fra kl. 9.00 søndag morgen til 15.30 stod søndag eftermiddag på fantastiske crossløb fordelt på 6 starter til DM i Odder. Ligemeget om det var U11 eller mændene elite-start, så blev det ikke givet ved dørene. De unge ryttere var ligeså forpustet som de ældest crossryttere.

 

img_5949Foto: Henrik Skyum / Flyingmonkeez.cc

 

Lilliendal lavede en Usain Bolt og vandt U19

Anders Lilliendal kom ikke sovende til sin DM-titel. Efter at have knækket to bagskiftere, endte det med ham måtte lave et Usain Bolt på vej mod målstregen.

Det var på sidste omgang med under 500m til mål, hvor Lilliendal knække bagskifter igen. Han måtte delvis trille ned af bakkerne og løbe for at nå i mål, inden 2’er, Oliver Errebo kom op til ham. Det var også kun på et hængende hår at Lilliendal nåede det. To sekunder efter han krydsede målstregen kom Errebo nemlig ind som nummer 2.

 

15991772_10154975168652174_1292507036_oFoto: Henrik Skyum / Flyingmonkeez.cc

 

Det var ikke kun i U19, hvor der var spænding. I U17, overraskede Tobias Lund Andresen, og slog sin holdkammerat, Joshua Gudnitz. Så derefter kunne han fejre sin DM-titel med storebroren, Andreas Lund Andresen som vandt i U23. Så der er helt sikkert været godt stemning i Lund Andreas-bilen på vej mod København i søndags.

 

img_5946Foto: Henrik Skyum / Flyingmonkeez.cc

 

Danmarksmester for 2. år i træk

Simon Andreassen tog for 2. år i træk DM-titlen, efter en hård kamp mod Sebastian Fini og Kenneth Hansen. De første par omgange lå de 3 herre sammen i front, men først måtte Kenneth slippe Simon og Fini, og efter lidt tid måtte Fini slippe. Fini formodede at hente lidt ind på Andreassen igen, men et mindre styrt gjorde at de indhentede sekunder fløj væk igen.

Fjerde pladsen gik til “The grand old man”, Joachim Parbo, som fik kørt sig i top 5 sammen med Tommy Moberg.

 

15967625_10154975168472174_1035039850_oFoto:Henrik Skyum / Flyingmonkeez.cc

 

I kvindernes elite var duellen i år igen imellem Caroline Bohé og Malene Degn. Dog måtte Caroline i år, set sig slået at Malene som lige havde det ekstra det skulle til på den hårde rute i Odder.

 

I H-klasserne var der også spænding i alle løbene, dog var det favoritterne der løb med sejrene igen. For andet år i træk løb Thomas Nørup med sejren i H40, Lars Storgaard tog sejr i H50, Karsten Olsen sejrede i H60 og Michael Nicolajsen tog sejren i H70.

 

Se alle resultater her.

loic-bruni

 

 Verdensmester i Downhill til DM i Odder

Der var nok ikke mange der lod mærke til det, men Simon Andreassen var ikke den eneste verdensmester der var tilstede i Odder i Søndag. Den franske verdensmester i Donwhill, Loic Bruni, var med på sidelinien hele dagen.

Vi fik et kort interview med Bruni, som kan ses øverst i artiklen. Selvom han er mest kendt for at køre nedad på cykel, kørte han et crossløb tidligere på sæsonen. Han fortalte også at han har rimelig meget respekt for rytterne, da det kræver en masse at komme igennem det mudder, en crossrute kan bestå af.