OPTAKT til DM i Odder – part 2

Med 2 dage til Danmarksmesterskaberne, er det næsten også et år siden vi startede 3rd Row. Vi kigger lidt tilbage på sidste år DM og hvorfor det i dansk cross, ikke er sjovt at blive ældre.

 

 

Kickstart af 3rd Row

Hvis du ikke har set videoen ovenover, så vil jeg anbefale at se den. Det er en video Les og jeg lavede fra sidste års DM i Kalundborg. Hvilken dag, hvilken fest og hvilke løb. Efter vi havde smidt den video op, kom idéen til “3rd Row”, til at give cross sporten mere fokus end den før, altså det fokus den fortjener.

interview-med-parboFoto: Flying Monkeez

 

De unge rytters år

Sidste år havde Kalundborg lavet en rute i verdensklasse, måske en UCI-værdig rute ifølge Henrik Kirk der kørte mændenes elite.
Det var det DM, hvor de unge løb med sejrerne i eliten. Simon Andreassen løb med sejren i mændenes elite, og Caroline Bohé løb med sejren i damernes elite.

 

simon-dmFoto: Flying Monkeez

 

Forbliv ung, andet er ikke sjovt

Det kan godt være de unge køre stærkt. Men det gør de ældre herre i den grad også. Flere og flere glæder sig ikke til at fylder 40, ikke fordi de nødvendigvis bliver ældre, men så ryger de i H40, hvilket kan være med blandede følelser. Eliten kører stærkt, men H40 kører til tider ligeså stærkt.

Dette års felt til DM ser også modbydeligt ud. Dem der højst sandsynlig kommer til at kæmpe om podiepladserne i H40 er nok sidste års vinder Thomas Nørup, som dette år får hård kamp af Henrik Andersen og Morten Christensen. Kigger vi på outsiderne som godt kan blive farlige hvis de rammer dagen, er nok en Henrik Veiergang og en Thomas Rosendal, som begge har kørt stærkt i år.

 

thomas-noerupFoto: Flying Monkeez

 

Kigger vi på H50, er der også en masse hurtige ryttere. Bl.a. Peter Faldt Jensen som netop lige at blevet 3’er til VM for Masters. En Lars Storgaard, skal man ikke udelukke for en podieplads, da han ud af 4 løb i år, har været på podiet alle 4 gange.

Udover de to herre er den gamle 16 gange Danmarksmeste, Henrik Djernis også med til start i H50. Selvom Djernis nok ikke er i den form han var da han vandt de 16 DM-titler, så fejler teknikken ingenting. Han har derudover en rigtig god erfaring at trække på.

 

kim-petersenFoto: Flying Monkeez

 

Motionsklassen, ej at forglemme

En klasse der tit bliver glemt, hvor alle er velkomne, når blot du ikke har licens. Det vil sige du kan være heldig at kører mod nogle ret erfarne herre selvom det er motionsklassen. I år er det også tilfældet. Scroller man ned over startlisten for motionsklassen med de 33 tilmeldte, finder man også en tidligere Danmarksmester, nemlig Kim Petersen (tidl. crosslandstræner).

Sidste år stillede Kim Petersen også til start og endte på en 3. plads, da han undervejs uheldigvis krængede sin lukket ring af.

I år stiller han endnu engang til start, hvilket gør ham til feltets favorit, da han helt sikkert ikke er i sit livs, men stadig kan køre hurtig og hvor de tekniske skills, helt sikker ikke er rustet.