OPTAKT: DM i Odder 2016/2017

Med Odder Cykelklub der brænder SÅ meget for cross, er Odder er tip top klar til at lave et DM i verdensklasse.

 

Vi var d. 30. December, i Odder for at snakke med arrangørerne bag denne sæsons Danmarksmesterskab. Hvad kan man så forvente sig af DM-ruten og hele arrangementet? Ja, start med at se videoen ovenover, hvor vi har snakket med Peter Bjerregaard, Rasmus Sloth og Lucas Wulff. Peter Bjerregaard, er en af mændene bag dette års DM, Rasmus Sloth var med fra Cross udvalget, men stiller også selv til start i Elite. Lucas Wulff er en af de lokale ryttere som skal prøve at hive en DM-titel hjem i U19.

 

dscf4605Foto: Sandie Rosenlund

 

DM-ruten i Odder

Rute i Odder, minder meget om den rute der bl.a. er blevet kørt til Jysk/fynske mesterskaber og til Post Cup. Ruten byder på alt hvad en cross rute skal indeholde; asfalt, trapper, længere muddersektioner, som både går op og nedad, off-camper, græs, 2 sandstykker og selvfølgelig 2 x bomme.

dscf4704Foto: Sandie Rosenlund

 

Ruten tæller godt 2500 meter, og er dermed gjort længere end de andre gange, der ellers har været løb på ruten. Odder kommune har gået med til at afspærre en større vej, så det er blevet muligt at bruge en del af skoven ved siden af, så ruten kunne komme tættere på de officielle krav om ruten længde.

Vi lavede en live-version af ruten som kan ses HER.

 

dscf4733Foto: Sandie Rosenlund

 

Dagens favoritter

Har man tænkt sig at tage op til Odder og se Danmarksmesterne, som vi kraftig anbefaler man gør, da det er årets nok største begivenhed på dansk jord, så vil vi lige highlight’et nogle af de ryttere du skal holde øje med.

Starter vi i de unge rækker, ser vi i U11, en Noah Wulff som har taget mange sejre i denne sæson. Så mon ikke også at han løber med DM-titlen.

I U15 har vi en Magnus Søeberg som nærmest har været urørlig for konkurrenterne i hans klasse. Så det skal vidst mere end sort uheld til at holde ham fra en podieplads.

 

kronborg-7861Foto: Paw Ager

 

I U17, som har en virkeligt stort felt, er der flere der kan gøre sig gældende om podiet. Storfavoritten er nok Joshua Amos Gudnitz, som virkelig har fart i cyklen og har vundet udlandske løb i hans klasse. Udover ham, kan en Julius Skovmand Lomholt, Tobias Lund andresen og Christian Lesby også godt kæmpe sig mod en podieplads.

 

_mg_8750Foto: Paw Ager

 

Lilliendal vs. Wulff

 

I U19 har vi mange stærke ryttere. Anders Lilliendal og Lucas Wulff er nok de største favoritter til en plads øverst på podien, efter den præstation de begge lavede i Kronborg tidligere på sæsonen. Da skal de ikke lette meget på pedalerne før en konkurrent kan være i deres baghjul. Feltet er nemlig stærkt.

I U23 er det næsten umuligt at forudsige en vinder, da feltet nok aldrig har været stærkere end det er i år. Carl Sørensen og Andreas Lund, som man har set rigtig meget til, rundt til de forskellige løb ind- og udlands, får for alvor kamp til stregen. De er kommet i en felt med hurtige landevejs- og MTB-ryttere. Niels Rasmussen var inden jul med i kampen om en podieplads på Amager, mod bl.a. Christian Storgaard. Hans blev 3’er og Storgaard 4’er. Anders Brenhøj og Jonas Lindberg, skal man ikke udelukke i denne kamp.

 

kronborg-8362Foto: Paw Ager

 

I Elite dame, hvis alle dameklasserne bliver slået sammen, har vi en Caroline Bohé som løb med DM-titlen sidste år, foran næsten på Malene Degn. De havde en tæt fight igennem hele løbet, hvor Bohé endte med at tage sejren i spurten.
Udover de to som nok er de største favoritter, er Rikke Lønne også i vores kikkert. Hun har kørt en masse gode løb og har også vist at hun kan være med på international niveau. Så det bliver spændende at se hvad der sker i damernes start.

 

zeven-0603Foto: Sandie Rosenlund

 

I Elite herre, 24 tilmeldte ryttere indtil videre. Dette felt er også være svært at forudse hvem der løber med en sejr. Fighten om 1. plads bliver nok imellem Simon Andreassen, Kenneth Hansen og Sebastian Fini. Her kan enhver lille fejl betyde vigtige sekunder som kan ende ud i at miste 1. pladsen.

I kampen om en top 5 vil man nok kunne finde ryttere som, Jacob Lindsel, Benjamin Justesen, Tommy Moberg og Joachim Parbo. Alle har vist sig at køre enormt denne sæson.

 

mikkelbeisner4Foto: Mikkel Beisner

 

Nyttig info for ryttere:

Lørdag d. 7. Januar:

14.00 – 15.30: Ruten er åben for opvarmning

Søndag d. 8. Januar:

09.00 – 09.45: Motionklasserne
09.50 – 10.20: U11P, U16P, U15, U13P, U13, U11
10.30 – 11.15: H50, H60, H70,
11.25 – 12.10: U17, H40
12:15 – 13.00: Medaljecermoni 1
13.10 – 13.55: Elite Dame, U19, U23
14.30 – 15.30: Elite Herre
15.45 – 16.00: Medaljecermoni 2

Løbet finder sted på Holsteinsgade 50, 8300 Odder.

 

Har du endnu ikke tilmeldt dig til DM i Odder kan du nå det endnu, på DETTE LINK. Du kan tilmelde dig hvis du har licens, men eller er der også mulighed for at køre “motionsklassen”, hvis du ikke har licens.