SÆSON-PORTRÆT: KENNETH HANSEN

Den danske cross-sæson er for alvor blevet skudt i gang – de to første afdelinger af Post Cuppen er allerede afholdt samt de to eneste UCI-løb på dansk grund, CK Kronborgs dobbeltløb i Espergærde.

Kenneth Hansen i KronborgFoto: Paw Ager

 

Flere watt i benene

 

Landets dygtigste crossryttere er således atter tilbage på sporene, og har allerede nu været igennem nogle utrolig spændende og hårde dueller, hvor der er blevet kæmpet til den sidste meter. 25-årige Kenneth Hansen er en af de ryttere, der er kommet rigtig godt fra start med en andenplads og en førsteplads i de to danske UCI-løb, og efterfølgende en sejr i anden afdeling af Post Cuppen. 3rd Row har talt med ham om hans forventninger til årets sæson.

Kenneth Hansen var stærkt kørende sidste år. Her vandt han flere sejre, blandt andet i Post Cuppen, og var desuden næsten altid repræsenteret i toppen af resultatlisterne. Og i følge ham selv er han kun blevet stærkere henover vinteren:

– Jeg vil ikke afsløre nogle tal, men mine watt er på det niveau jeg kun turde drømme om for få år siden. Jeg forventer at kunne se dette på specifikke ruter i år. Træning for mig handler om at overbevise min hjerne om, at smerte er midlertidigt, og at grænsen kan flyttes. Det er en af de ting jeg har arbejdet på hver dag siden 3 februar, hvor jeg startede forberedelserne frem imod denne sæson, fortæller Kenneth Hansen til 3rd Row og fortsætter:

– Sæsonen startede med en 8 plads i Kina for 3 uger siden. Løbet var et UCI C1 løb, som var spækket med gode internationale ryttere. Til sammenligning så blev jeg nummer 14 sidste år, på samme rute med et felt der ikke var så stærkt besat.

Kenneth Hansen i ZevenFoto: Sandie Rosenlund

 

Fokus mod mindre UCI-løb

 

Kenneth Hansens styrke beviste han for alvor på dansk grund ved sejren i søndagens danske UCI-løb, hvor han hurtigt satte alle konkurrenterne til vægs og holdt sig alene i front undervejs.

I år har Kenneth Hansen valgt at ændre på sin sæson i forhold til tidligere år, hvor han har prioriteret World Cuppen højt. I år ligger prioriteringen i stedet i højere grad på mindre UCI løb. I første omgang var hans mål at vinde et UCI-løb, og det er allerede blevet opfyldt.

– Følelsen af at have vundet et UCI-løb er helt fantastisk. Jeg har overrasket mig selv lidt i år. Den psykiske del af løbene er jeg blevet stærkere på. Jeg kører for at vinde, fordi jeg har niveauet til det. Og så er det fedt at de mennesker der er omkring mig hjælper mig på rette vej.

Om et par uger stiller Kenneth Hansen til start i World Cup-afdelingen i Zeven. Hans første World Cup i år.

 

Kenneth Hansen i ZevenFoto: Sandie Rosenlund

 

Kenneth Hansen har allerede på nuværende tidspunkt haft stor succes i sæsonen. Han er kommet godt fra start, og motivationen for flere sejre er i højsædet. Han arbejder i øjeblikket hårdt på at forberedelserne frem mod sæsonens største løb, DM og VM, der begge ligger i det nye år.

Han er fortrøstningsfuld med formens udvikling:

– I virkeligheden er det DM og specielt VM jeg har i kikkerten. Der er lidt at arbejde på endnu, så hvis alt går som planlagt burde jeg ramme en god form til januar.

Kenneth Hansens ambition til de DM er en plads på podiet. DM bliver kørt den 7. og den 8. januar i Odder.