120km iscross

is 1 Billede: Stine Sophie Winckel

Iscross

 

Årets første crossløb er allerede løbet af stablen, og så var det endda “lidt” længere end det plejer.

I lørdags afholdte Hansens Is, Danmarks lækreste crossløb. Dog vi desværre ikke selv kunne være tilstede har vi snakket med vores gode ven Jacob Lindsel som kørte løbet og var med helt fremme.

Løbet kan næsten ikke kaldes et crossløb, men det ligner nok nærmere noget der minder om et gravel ride/race som man kender det fra staterne. Ved startstregen var de 250 deltager linet op, for enten at skulle køre for sejr, eller kører for is.

is 2
Billede: Stine Sophie Winckel

Med Jacob Lindsel i front

 

Efter masterstart som var anført af Hansens is-lastbil, fortæller Jacob; “Kort før løbet blev givet frit, måtte jeg heller ligge mig bag Fini og Justensen, da de helt sikkert ville køre for sejren. Vi får trykket godt på efter starten, og da vi rammer den første stejle bakke ligger jeg mig i front for at tynde lidt ud i de 250 startende. Heldigvis får jeg lidt hjælp fra Fini og Justensen så vi er 5 mand der kommer væk”. Lindsel fortsætter, “Som gruppe bliver der arbejdet godt sammen, men efter 30-40 km. begynder der at tegne sig et billede af hver enkelts styrke, og der begynder så småt at blive sprængt føringer over – ingen nævnt, ingen glemt”.

is 4
Billede: Stine Sophie Winckel

 

Isdepoter

 

På depoter var der på forhånd blevet lovet, at is, det kom der ikke til at mangle. Blandt de hurtige rytter var det dog ikke isen der stod øverst på listen, ihvertfald ikke imens løbet stod på.

“Vi bliver enige om et lynstop i 2. depot for hurtigt at fylde dunke. 500ml er ikke meget til 120km race”. fortæller Jacob og fortsætter; “Da vi begynder på bakkerne i Gribskov sætter Benjamin farten op, og må desværre sande at benene ikke var hvad de gerne måtte ha været og får viftet Fini frem inden jeg må slippe. Da jeg ser mig tilbage er de 3 øvrige ryttere langt bagude og overvejelsen om jeg skal vente på dem, eller forsøge at holde alene hjem de sidste 50 km skulle tages. Valgtet faldt på det sidste, og nok ikke mest fornuftige. Får dog øget hele tiden, og kan ikke længere se dem på de lange lige landevejsstykker. Og her var det værst. Helt åbent landskab, småbakker der føltes som bjerge og en strid strid modvind. Tror alle deltagere giver mig ret i at dette var noget af det hårdeste i løbet”.

is 3
Billede: Stine Sophie Winckel

 

Med små 10 km igen var der desværre nogle som har fjernet afmærkningen, så Jacob kører forbi og måtte vende om. Heldigvis kommer en hjælper fra løbet og får ham på rette vej. Dog er motivationen for race faldet på dette tidspunkt. Han blevet hentet af 4’eren (pga. hans lille detour), som vælger at sprinte i mål før ham de sidste 25meter inden mål. Jacob fortæller; “Det er et motionsløb, så det er helt fint. Er nok mest ærgerlig over, at jeg ikke kunne følge med de 2 MTB’ere”.

is 5Billede: Stine Sophie Winckel

 

God stemning og super arrangement

 

Efter løbet var der lækker mad, kolde øl og Hansens Is i gode mængder. “God stemning og et super fedt arrangement, som godt nok var møg hårdt, men pisse sjovt. Glæder mig allerede til næste år, hvor jeg nok tager det som en hyggetur istedet”, slutter Lindsel af med et smil på læben.

is 6Billede: Stine Sophie Winckel